36,6104$% 0.06
39,9667€% -0.03
47,3888£% -0.01
3.428,56%-0,06
5.652,00%-0,25
10.596,94%1,52
3019283฿%1.13207
Ekipler, özellikle Ramazan ayında cami önleri, kavşak ve yaya kaldırımlarında, vatandaşların dini duygularını istismar ederek yardım isteyen dilencilere karşı operasyon gerçekleştirdi.
Zabıta ekipleri dilencilik yapan kişilere çeşitli uyarılarda bulunarak, yasal olmayan bu faaliyetlerin engellenmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı. Ekipler dilencilik yapan şahıslara, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde cezai işlem uygularken, dilencilerin ağırlıklı olarak çevre illerden geldiği tespit edilirken hakkında yasal işlemler yapılan dilencilerin şehir dışına gönderildiği kaydedildi. Dilencilerinin üzerinden çakın paralar ise yasalara uygun olarak kamuya geçirildi.
VATANDAŞLARA UYARI: “İTİMAT ETMEYİN”
Operasyonlar halk tarafından da büyük destek görürken, vatandaşların daha rahat ve huzurlu günler geçirmesi için bundan sonraki günlerde de dilencilere yönelik operasyonların devam edeceği bildirildi.
Zabıta yetkilileri, dilenciliğin hem ekonomik hem de sosyal sorunlara yol açtığını belirterek, halkı bu tür faaliyetlere karşı duyarlı olmaya çağırdı. Yetkililer, vatandaşların dilencilikle karşılaştıkları durumlarda 153 ALO Zabıta hattına başvurmalarını isteyerek; “Özellikle hemşehrilerimizden istirhamımız bu işi sektör haline getiren bu kişilere itimat edip yardımda bulunmamalarıdır” dedi.
Batlama Tatlısu Göleti 2025 Yatırım Programına Alındı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.